Reizen vliegtuig

Augustus 2024

Goed voorbereid op reis

Reizen met het vliegtuig kan soms behoorlijk stressvol zijn, vooral als het gaat om het inpakken van je handbagage, de drukte op Schiphol en jezelf bezighouden voor je vlucht vertrekt. We weten meestal wel wat willen doen op onze vakantiebestemming, maar hoe bereid je je voor op je reis ernaartoe? In deze blog vertellen we hier meer over.

Handbagage 

Laten we beginnen met het inpakken van je handbagage.  Voor de drukte op Schiphol wordt er geadviseerd om je handbagage zo slim mogelijk in te pakken. Maar hoe pak je dan slim in? 

Ten eerste een mogelijke teleurstelling: échte algemene regels bestaan niet. Regels kunnen namelijk per land verschillen en het is dan ook aan te raden om altijd de richtlijnen van het land van vertrek én bestemming te controleren.

Waar kun je dan wel vanuit gaan? In de EU zijn de regels relatief consistent. Let bijvoorbeeld op je vloeistoffen en beoordeel of de voorwerpen in je tas of koffer iemand kunnen verwonden. Is het scherp, chemisch of ontvlambaar? Dan mag het niet mee. 

Nu je weet waar je op moet letten bij het inpakken van je handbagage, gaan we onze reis voortzetten naar Schiphol.

Drukte op Schiphol

Ondanks het tekort aan personeel, denkt Schiphol de zomerdrukte aan te kunnen. Op de drukste dagen verwacht Schiphol rond de 81.500 reizigers. 

Toch is het handig om de eventuele drukte te voorkomen. Zo kun je voor de wachtrij bij de security een tijdslot boeken. Dit kan gratis via https://www.schiphol.nl/nl/timeslots/. Je volgt de security ‘timeslot line’ op het door jou gereserveerde tijdvak. Daar laat je de QR-code zien die je bij het reserveren per e-mail toegestuurd hebt gekregen En voilà; je bent als één van de volgende aan de beurt.

Ook kun je op de website van Schiphol de verwachte drukte voor de aankomende 22 dagen inzien. Hiermee kan je een schatting maken van de wachttijden die je op de dag van vertrek kunt verwachten. 

Tot slot is het altijd een goed idee om online in te checken. In de meeste gevallen is er een speciale drop-off rij. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van een kortere rij waar je alleen je bagage hoeft af te geven. Vlieg je met KLM of Transavia? Dan kan je in de meeste gevallen de bagage zelf inchecken bij de selfservice bagage-afgiftepunten. Hiermee win je weer wat tijd!

Ingecheckt en nu? 

Meestal kun je vanaf 3 uur voor vertrek inchecken en je bagage afgeven bij de balie. Met al onze tips kun je erg veel tijd besparen. Maar wat doe je dan in de tussentijd voor je mag instappen in het vliegtuig? We geven je 5 tips om je bezig te houden na het inchecken.

1. Bezoek het Rijksmuseum

Wist je dat je na het inchecken nog even het Rijksmuseum kunt bezoeken? Dit is natuurlijk wel een kleinere versie, maar dan helemaal gratis. In een glazen paviljoen tussen lounge 2 en 3 op de Holland Boulevard vind je de mooiste 19-eeuwse werken van verschillende Nederlandse schilders. De collectie wisselt regelmatig, dus verrassingen zijn gegarandeerd.  

Het museum is 24 uur per dag geopend. 

2. NEMO Science Museum

Past het Rijksmuseum niet helemaal bij de interesses van de kinderen? Breng dan eens een bezoekje aan de kleine variant van het NEMO Science Museum. Een interactief museum vol met spannende installaties, die je alles leren over technologie en wetenschap. Je kunt er zelfs je eigen proeven uitvoeren. 

Het NEMO Science Museum bevindt zich op de Holland Boulevard (tussen pier E en F) en ook dit museum is 24 uur per dag geopend. Alle reizigers mogen het museum gratis bezoeken.

3. Babycare lounge

Voor de nóg iets kleinere reizigers is er de babycare lounge, ook op de Holland Boulevard. In deze gratis lounge kun je rustig je kind verschonen, in bad doen, voeden en lekker laten slapen in één van de babybedjes. Ook voor ouders is dit een fijne plek, door de comfortabele stoelen en goede wifi.  

De Babycare lounge vind je op de Holland Boulevard, tussen lounge 2 en lounge 3 en is geopend van 06.00 uur tot 22.00 uur. Het gebruik van de lounge is gratis.

4. De bibliotheek

Boekje lezen in een comfortabele stoel? Dat doe je in de bibliotheek. Deze allereerste luchthavenbibliotheek ter wereld bevat boeken, iPads en een vleugel voor fijne achtergrondmuziek. Heb je op reis je eigen boek uitgelezen en wil je deze graag inruilen? Dat kan in één van de literatuurbakken. Laat je hier een boek achter, dan mag je een nieuwe uitzoeken en meenemen.  

De bibliotheek is 24 uur per dag geopend en bevindt zich op de Holland Boulevard bij pier E. 

5. Meditatieruimte 

De bibliotheek is een rustige plek, maar voor nóg meer ontspanning kun je in de meditatieruimte terecht. De ruimte staat open voor alle religies en overtuigingen, en je kunt er rustig mediteren, bidden of gewoon van de stilte genieten. Elke zondag om 11.00 uur wordt er een kerkdienst gehouden.  

De ruimte is te vinden bij Lounge 2, en je mag er 24 uur per dag naar binnen.    

Zorgenloos op reis met Allianz Direct 

Ga je op reis? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Bij Allianz Direct begrijpen we hoe belangrijk het is om zorgeloos op vakantie te gaan. Of het nu gaat om medische noodgevallen, verlies van bagage, of annuleringen, een goede verzekering dekt je tegen onverwachte kosten. Zo kun jij volop genieten van je avontuur.

Bereken snel je premie bij Allianz Direct en vertrek met een gerust hart. Met onze reisverzekering weet je dat je goed zit, waar je ook naartoe gaat. Veel reisplezier!

 

Familie goed verzekerd op vakantie

Een doorlopende reisverzekering nodig?

Ga je vaker per jaar weekendjes weg of op vakantie, en langer dan 2 weken? Dan past onze Doorlopende Reisverzekering misschien goed bij jou. Deze Reisverzekering van Allianz Direct stel je zelf samen, met de dekking die bij jou past!

Was dit artikel nuttig?