Geld besparen

Oktober 2024

Zo bespaar jij flink op je autoverzekering!

We worden blij als we geld kunnen besparen! Maar wist je dat bijna de helft van de Nederlanders de afgelopen vijf jaar niet is overgestapt van autoverzekeraar. Zonde, want bij Allianz Direct kun je gemiddeld €300 per jaar besparen! Check hieronder onze beste tips om je autoverzekering goedkoper te maken. Van je geschatte kilometers aanpassen tot een andere dekking kiezen — wat kun jij doen om slim te besparen?

Met deze tip bespaar je gemiddeld €300 per jaar!

We beginnen met de tip waarmee je het meest kunt besparen: stap over naar Allianz Direct! Wij hebben namelijk de gemiddelde premie voor onze autoverzekeringen met de premie van 30 andere verzekeraars (ANWB, Inshared, Unive etc.) vergeleken. Wat blijkt? Bij Allianz Direct ben je gemiddeld €300 per jaar goedkoper uit!

In vergelijking met andere autoverzekeraars ziet de gemiddelde besparing bij Allianz Direct er per dekking zo uit: 

Marktvergelijking tarieven autoverzekering Allianz Direct en concurrenten
Bron: Rolls Benchmarks - september 2024

Check je dekking

Wil je nog meer besparen op je autoverzekering? Check dan bij je overstap naar Allianz Direct of je dekking nog wel bij je auto past. Misschien is je auto nu wat jaartjes ouder en kun je overgaan naar een lagere dekking. Heb je bijvoorbeeld een All Risk dekking, maar is je auto ouder dan 6 jaar? Dan kun je besparen door nu voor een Beperkt Casco dekking te kiezen. Is je auto 12 jaar of ouder? Dan is een WA-verzekering al voldoende dekking. Check hieronder de verschillen in dekking. Een lagere dekking is goedkoper, maar het is wel goed om te weten waar je dan wel en juist niet voor verzekerd bent. 

  • WA

    Meest gekozen bij auto's ouder dan 12 jaar.

    • Schade aan anderen

    • Hulp bij schade

  • Beperkt Casco

    Meest gekozen bij auto's tussen de 6 en 12 jaar.

    • Schade aan anderen

    • Hulp bij schade

    • Brand en explosie

    • Inbraak en diefstal

    • Storm, hagel en overstroming

    • Dieren

    • Ruitschade

  • All Risk

    Meest gekozen bij auto's jonger dan 6 jaar.

    • Schade aan anderen

    • Hulp bij schade

    • Brand en explosie

    • Inbraak en diefstal

    • Storm, hagel en overstroming

    • Dieren

    • Ruitschade

    • Aanrijding

    • Vandalisme

Wist je dat je ingevulde aantal kilometers invloed heeft op je premie?

Bij je overstap naar Allianz Direct is het een goed moment om je kilometrage eens na te gaan. Rijd je nog wel zo veel kilometers, of verwacht je juist minder kilometers te maken in het komende jaar? Ga dit voor jezelf na en neem dit mee in je nieuwe verzekering. Zo zorg je ervoor dat je verzekerd bent voor jouw gebruik. Wanneer je minder gereden kilometers verwacht, kan dit tot een voordeligere premie leiden. 

Schadevrije jaren meenemen

Wanneer je overstapt op een andere autoverzekeraar, kun je jouw schadevrije jaren meenemen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te lager je premie is. Het loont dus om hier goed op te letten. Je kunt je schadevrije jaren opvragen bij je oude verzekeraar, wij checken dit vervolgens en passen de premie hierop aan.  

Ook helpt het natuurlijk om kleinere schades niet te claimen, maar zelf te betalen. Dat klinkt misschien gek, maar door kleine schades zelf te betalen behoud je je schadevrije jaren. Bij een claim ga je 5 schadevrije jaren achteruit, dat kost je soms meer premie dan die kleine schade waard is!

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekeringen zijn er verschillende aanvullende verzekeringen. Ga goed na welke aanvullende verzekeringen je nu hebt – en of je ze wil behouden. Hierop kun je natuurlijk ook besparen. Tegelijkertijd is het goed om te weten dat wij ook allerlei extra dekkingen voor een scherpe prijs aanbieden. Denk aan een Inzittendenverzekering, Rechtsbijstandverzekering, Pechhulp en Vrije Reparatiekeuze. Zo verzeker je jouw auto zoals jij dat wil.

Ben je recent verhuisd?

Ook dat kan invloed hebben op je premie. Als je bijvoorbeeld van een grote stad naar een kleinere plaats bent verhuisd, kan het zijn dat je autoverzekering goedkoper kan! Dit heeft te maken met de berekening van de premie, waarbij de woonplaats een factor is in het risico op schade. In steden is dit risico vaak groter, waardoor je in een kleinere plaats voordeliger uit zou kunnen zijn. Ben je recent verhuisd? Dan is het zeker goed om je autoverzekering te checken en te besparen!

Betaal jaarlijks in plaats van maandelijks

Wist je al dat je bij Allianz Direct 3% korting krijgt als je kiest voor een jaarlijkse betaling? Dat scheelt! Bijkomend voordeel is dat je maar een keer moet betalen, in plaats van elke maand.  

Waarom je auto bij Allianz Direct verzekeren?

Je kiest voor de Autoverzekering van Allianz Direct omdat je dan uitstekend verzekerd bent, voor een vlijmscherpe prijs. Je bespaart gemiddeld al €300 per jaar door je auto bij ons te verzekeren. Dat is natuurlijk mooi bespaard, maar je krijgt er ook nog eens een uitstekende autoverzekering voor terug. Wist je dat Independer en Geld.nl de Autoverzekering van Allianz Direct hebben beoordeeld als ‘de beste keuze van 2024’? Onze WA-, Beperkt Casco- en All Risk verzekeringen zijn namelijk uitgebreid én betaalbaar.  

Stap je over op Allianz Direct? Dan kun je rekenen op 24/7 directe hulp en service, vervangend vervoer bij schade en vergoeding bij schade door brand, diefstal, ongelukken, aanrijdingen met dieren en nog veel meer (afhankelijk van je gekozen dekking). 

Een mooi compliment

Onze klanten beoordelen ons met 4 sterren op Independer (27.563 reviews op 20 september 2024).

Independer
    • Een goede verzekering

    Een goede autoverzekering voor een goede prijs. Hiermee is je auto voor praktisch alle schade en diefstal verzekerd.

    • Prima

    Prima verzekering, online is van alles te bereiken bij deze verzekeraar voor mij. 

    • Snel weer doorrijden

    De dienst die gebeld is door Allianz Direct heeft me redelijk snel geholpen en ik kon weer doorrijden.

Simpel en zonder gedoe

Je auto bij Allianz Direct verzekeren is simpel. Bereken online je premie binnen 20 seconden en check hoe voordelig jouw autoverzekeringis! Wanneer je naar Allianz Direct overstapt, regelen wij je overstap van A tot Z.  

Om een eventuele overstap naar Allianz Direct zo makkelijk mogelijk te maken, zeg je je huidige autoverzekering op via de gratis opzegservice van opzeggen.nl. Het enige wat jij hoeft te doen is het formulier in te vullen, de rest wordt voor je geregeld! Makkelijk toch?

Vrouw kijkt uit raam auto

Opzegservice

Wil je overstappen naar Allianz Direct, maar is je auto nu nog ergens anders verzekerd? Zeg je huidige autoverzekering makkelijk op met de gratis opzegservice via Opzeggen.nl. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen, de rest wordt voor je geregeld.

Man met laptop

Benieuwd naar je premie?

Je weet het zo. Bereken je premie in 20 seconden en sluit direct af.

Was dit artikel nuttig?