Zo bescherm je spullen met (emotionele) waarde
Het erfstuk van je oma, oude familiefoto’s of een bijzonder accessoire van je wereldreis. Je huis staat vol met spullen die voor jou onvervangbaar zijn. Ook al is de geldwaarde misschien niet hoog, de emotionele waarde is onbetaalbaar. Zorg dan ook dat je deze spullen zo goed mogelijk beschermt, zodat je er je leven lang van kunt genieten. Wij geven hieronder een paar handige tips!
Slim opbergen
Waar liggen jouw waardevolle spullen in huis? Wees voorbereid op een brand of overstroming door een brandwerende, waterdichte kluis in huis te hebben. Daarin liggen al je dierbare spullen veilig opgeborgen. Er bestaan ook hitte- en waterbestendige zakken of documentenkoffers, waar je spullen in kunt bewaren. Foto’s en belangrijke documenten kun je het beste ook digitaal opslaan in de cloud of op een online platform. Zo heb je altijd een back-up achter de hand, mocht er iets met de originele bestanden gebeuren.
Wees voorbereid op brand
Brandpreventie is van groot belang voor je bezittingen en de veiligheid van jezelf en je gezin. Zet op elke etage van je huis een brand- of rookmelder en zorg dat er een branddeken of brandblusser aanwezig is in huis. Wist je trouwens dat de wasdroger van alle huishoudelijke apparaten op nummer één staat als veroorzaker van woningbrand? Maak daarom altijd het pluizenfilter schoon, verwijder regelmatig stof uit de afvoerleiding en zet de droger alleen aan als je thuis bent.
Meer handige tips over brandveiligheid vind je op de website van de brandweer.
Wees inbrekers te slim af: ramen en deuren sluiten en alarm aan!
Uit ons meest recente onderzoek* blijkt dat veel mensen hun huis niet goed afsluiten als ze weggaan. Drie op de vijf (38%) laat weleens een raam open en een op de vijf (18%) zelfs weleens de deur. Dan maak je het inbrekers natuurlijk erg makkelijk. Zorg er dus voor dat je huis voorzien is van goed hang- en sluitwerk. Kies voor een slot met SKG-keurmerk, dat bestand is tegen de meest actuele inbraakmethodes.
Een elektronisch alarmsysteem is ook sterk aan te raden, want dat schrikt inbrekers natuurlijk af. Ruim negen op de tien mensen (92%) met zo’n systeem voelt zich hierdoor veilig, ontdekten we in ons onderzoek. Let wel op en laat een alarmsysteem alleen plaatsen door erkende installateur. Kies je voor een systeem met doormelding van een alarm naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC), kies dan voor een gecertificeerde PAC.
Wil je meer tips over het goed achterlaten van je huis als je (voor langere tijd) weggaat? Lees dan deze eerdere blog.
Check je inboedelverzekering
Als je je wil dekken tegen inbraak, diefstal en schade, is een goede inboedelverzekering ook onmisbaar. Onze inboedelverzekering verzekert je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen. Met een Uitgebreid dekking ben je tegen een lage premie verzekerd voor vrijwel alle schade aan je inboedel. Wil je nét iets meer zekerheid? Kies dan voor Compleet. Met deze dekking bescherm je wat je lief is, ook als je per ongeluk zelf iets beschadigt.
*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met Team Vier onder 1.006 respondenten die in het bezit zijn van een inboedel-, opstal- en/of aansprakelijkheidsverzekering, juli 2020.
Externe video content
Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.
Wil je meer lezen?
Dan zijn deze blogs ook écht wat voor jou:
Waardevolle spullen in huis verstoppen
Iedereen heeft wel spullen in huis die hem of haar dierbaar zijn. Waar bewaren Nederlanders eigenlijk al die dierbare foto's, sieraden en spullen met een bijzondere betekenis?
Huis voorbereiden feest
Geef je een feestje? Leuk! Maar tijdens feestjes komen ongelukjes in huis veel voor. Hier lees je hoe je je huis het best kan voorbereiden op gezelligheid.