Goed verzekerd voor:

Lakschade auto

Bij Allianz Direct:

  • Bereken je premie in 20 seconden en sluit af in 3 minuten

  • Altijd vervangend vervoer bij schade

  • 24/7 directe hulp & service

  • Meest gekozen autoverzekering op Independer en Autoverzekering.nl

Lakschade aan je auto, je moet er niet aan denken. Mocht het je overkomen, dan wil je goed verzekerd zijn. Hier lees je alles over lakschade auto.

Lakschade auto

Auto lakschade: kosten en verzekering 

Heeft je auto lakschade opgelopen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat dit heel vervelend is! Gelukkig ben je hier op de juiste plek om meer te weten te komen over hoe je dit kunt herstellen, wat de kosten zijn en hoe je verzekering je hierbij kan helpen. Op deze pagina leggen we alles uit wat je moet weten over lakschade aan je auto. 

De kosten van lakschade aan je auto 

De kosten voor het herstellen van lakschade kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de grootte van de schade en het type reparatie dat nodig is. Kleine krassen of beschadigingen kunnen soms al voor een paar tientjes worden hersteld, terwijl grotere schades die om volledige spuitwerkzaamheden vragen, snel kunnen oplopen tot enkele honderden euro's. Als de schade meerdere delen van de auto raakt, kunnen de kosten hoger zijn. 

Lakschade aan je auto herstellen 

Er zijn verschillende manieren om lakschade aan je auto te herstellen. Afhankelijk van de ernst van de schade, kun je kiezen uit: 

  • Spot repair: dit is een snelle en in verhouding goedkope manier om kleine beschadigingen lokaal te herstellen zonder dat het hele paneel opnieuw gespoten hoeft te worden. 

  • Uitdeuken zonder spuiten: als de lak nog intact is, maar er een deuk in het plaatwerk zit, kan dit vaak worden uitgedeukt zonder opnieuw te spuiten. 

  • Volledige overspuiting: bij grotere schades kan het nodig zijn om een volledig paneel of meerdere panelen opnieuw te laten spuiten om de lak weer in topconditie te krijgen.      

Autolakschade zelf herstellen 

Als je handig bent, kun je proberen om kleine lakschade zelf te herstellen. Hier zijn enkele methoden: 

  • Lakstift: voor kleine krassen en steenslag kun je een lakstift gebruiken die overeenkomt met de kleur van je auto. Dit is een eenvoudige manier om kleine beschadigingen minder zichtbaar te maken. 

  • Schuur- en polijstmiddelen: voor oppervlakkige krassen kun je een fijn schuurmiddel en polijstmiddel gebruiken om de kras weg te werken en de lak weer te laten glanzen. 

  • Doe-het-zelf reparatiekits: er zijn kits beschikbaar die alles bevatten wat je nodig hebt om kleine lakschade te herstellen, inclusief schuurpapier, lak en afwerkingsmiddel. 

Lakschade aan je auto melden 

Als je lakschade aan je auto hebt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden. Klik op de knop hieronder om je schade te melden via onze website en wij zorgen ervoor dat je snel geholpen wordt. 

Meld je schade

Lakschade en je autoverzekering, hoe zit dat? 

Of lakschade gedekt wordt door je autoverzekering, hangt af van het type verzekering dat je hebt. Bij een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt, niet voor je eigen auto. Een Beperkt Casco of All Risk verzekering biedt vaak wel dekking voor lakschade, bijvoorbeeld door storm, vandalisme of een aanrijding. Met een All Risk verzekering van Allianz Direct ben je in de meeste gevallen goed gedekt voor lakschade. Bereken je premie eenvoudig via de knop hieronder. 

Bereken je premie

Lakschade veroorzaakt door steenslag of storm 

Lakschade door steenslag of storm kan erg vervelend zijn. Gelukkig valt dit vaak onder de dekking van een Beperkt Casco of All Risk verzekering. Hierdoor worden de kosten voor het herstellen van deze schade vaak vergoed, afhankelijk van je polisvoorwaarden. 

Lakschade veroorzaakt door iemand anders 

Als iemand anders lakschade aan je auto heeft veroorzaakt, dan kun je deze schade verhalen op de verzekering van de persoon die dit heeft gedaan. Dit valt onder de WA-verzekering van de tegenpartij. Het is belangrijk om in dit geval alle gegevens van de tegenpartij te noteren en contact op te nemen met je eigen verzekeraar. 

Lakschade zelf veroorzaakt       

Als je zelf de lakschade hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld door een paaltje te raken tijdens het parkeren, dan hangt het af van je verzekering of deze schade gedekt is. Bij een All Risk verzekering wordt deze schade vaak vergoed, maar houd er rekening mee dat dit invloed kan hebben op je premie. Het zit namelijk zo; hoe langer je zonder schade hebt gereden, des te minder premie je hoeft te betalen voor je autoverzekering.  

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder. 

  • Is lakschade verzekerd?

    Dit hangt af van je verzekeringstype. Met een All Risk verzekering ben je vaak verzekerd voor lakschade. 

  • Is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?

    Dit hangt af van de kosten van de schade en je eigen risico. Soms kan het voordeliger zijn om kleine schades zelf te betalen. 

  • Hoeveel kost lakschade auto?

    De kosten kunnen verschillen. Dit heeft er namelijk mee te maken hoe erg de schade is. Kleine reparaties kunnen rond de €50 liggen, terwijl grotere schades honderden euro's kunnen kosten. 

  • Waarom is autoschade zo duur?

    Het herstel van autoschade kan duur zijn vanwege de materialen en arbeid die nodig zijn om de auto weer in goede staat te brengen. 

Vrouw met kat

Wil je een complete dekking?

Met een All Risk verzekering is alle schade gedekt. Het maakt niet uit of deze bij jezelf of bij een ander is veroorzaakt. Deze dekking wordt het meest gekozen bij auto’s jonger dan 6 jaar.

Was dit artikel nuttig?