Wat zijn negatieve schadevrije jaren?
Voor elk jaar dat jij auto rijdt en geen schade veroorzaakt, krijg je een schadevrij jaar. Dat is mooi, want hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe minder premie je betaalt. Als je wel schade veroorzaakt verlies je juist schadevrije jaren en kan je premie stijgen. Rijd je schade terwijl je weinig of zelfs nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd? Tenzij je een no claim beschermer hebt, kom je in de min te staan en heb je negatieve schadevrije jaren. Je kunt je dan niet overal meer verzekeren.
Verzeker je auto met negatieve schadevrije jaren bij Allianz Direct
Voor de meeste autoverzekeraars ben je met negatieve schadevrije jaren een te groot risico. Hoe meer negatieve schadevrije jaren je hebt, hoe lastiger het dus is om een autoverzekering te vinden. Geen zorgen, bij Allianz Direct is dit geen probleem. Wij verzekeren bestuurders tussen de 25 en 79 jaar, met -1, -2 en -3 schadevrije jaren.
Zo bekijk je hoeveel schadevrije jaren je hebt
Stond er een auto verzekerd op jouw naam in de afgelopen 48 maanden? Dan heeft je vorige autoverzekeraar jouw schadevrije jaren bijgehouden en kun je ze daar opvragen. Reed je de afgelopen tijd in een leaseauto? Dan kan de leasemaatschappij je een leaseverklaring geven. Hiermee kunnen wij voor je kijken hoeveel schadevrije jaren je hebt. In deze video leggen we graag uit hoe wij weten hoeveel schadevrije jaren je hebt.
Externe video content
Deze video wordt geladen door YouTube. Google verzamelt informatie over jouw interactie met deze video door gebruik te maken van cookies en kan deze informatie gebruiken om advertenties te tonen. Accepteer de cookies om door te gaan naar de video.
Vraag & antwoord
Wil je meer informatie over schadevrije jaren? Misschien staat je vraag hier wel tussen.
Hoeveel schadevrije jaren heb ik?
Op je polisblad in Mijn Account staat hoeveel schadevrije jaren je al hebt opgebouwd. Elk nieuw verzekeringsjaar worden je schadevrije jaren hier bijgewerkt.
Ben je nog niet bij ons verzekerd?
Stond er een auto verzekerd op jouw naam in de afgelopen 48 maanden? Dan heeft je vorige autoverzekeraar jouw schadevrije jaren bijgehouden en kun je ze daar opvragen. Zo niet, dan heb je geen schadevrije jaren op je naam staan.
Reed je de afgelopen tijd in een leaseauto?
Dan kan de leasemaatschappij je een leaseverklaring geven. Hierop moet het volgende staan:
- De handtekening van de leasemaatschappij
- Hoeveel schade je hebt gehad en eventueel voor welke bedragen
- Jouw gegevens als regelmatige bestuurder
- Een begin- en einddatum
- De einddatum van de leaseperiode die op de verklaring staat, mag niet langer dan 3 jaar geleden zijn ten opzichte van de startdatum van de verzekering
Heb je meerdere verklaringen? Stuur deze dan allemaal naar ons toe. We kunnen de schadevrije jaren bij elkaar optellen als de verklaringen niet overlappen en er maximaal een jaar tussen de opvolgende verklaringen zit. De schadevrije jaren op de leaseverklaring kun je alleen gebruiken voor je eigen verzekering, niet voor je partner.
Voldoet jouw leaseverklaring hieraan? Stuur deze dan op naar documents@allianzdirect.nl. Heb je een vraag over een toegestuurde verklaring stel je vraag dan via de chat, rechtsonderin je scherm. We zitten doordeweeks voor je klaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur.
Was dit artikel nuttig?
Hoe worden mijn schadevrije jaren gecontroleerd?
Zeg je je autoverzekering op? Dan zet je verzekeraar je schadevrije jaren in Roy-data, de centrale databank. Zo kunnen wij controleren of het door jou aangegeven aantal schadevrije jaren klopt. Klopt dit niet en heb je hierdoor te weinig of juist te veel premie betaald? Dan verrekenen we dit met de eerstvolgende betaling.
Reed je de afgelopen tijd in een leaseauto? Dan staan je schadevrije jaren misschien niet in Roy-data, maar kan de leasemaatschappij je een leaseverklaring geven.
Hierop moet het volgende staan:- De handtekening van de leasemaatschappij
- Hoeveel schade je hebt gehad en eventueel voor welke bedragen
- Jouw gegevens als regelmatige bestuurder
- Een begin- en einddatum
- De einddatum van de leaseperiode die op de verklaring staat, mag niet langer dan 3 jaar geleden zijn ten opzichte van de startdatum van de verzekering
Heb je meerdere verklaringen? Stuur deze dan allemaal naar ons toe. We kunnen de schadevrije jaren bij elkaar optellen als de verklaringen niet overlappen en er maximaal een jaar tussen de opvolgende verklaringen zit. De schadevrije jaren op de leaseverklaring kun je alleen gebruiken voor je eigen verzekering, niet voor je partner.
Voldoet jouw leaseverklaring hieraan? Stuur deze dan op naar documents@allianzdirect.nl. Heb je een vraag over en toegestuurde verklaring stel je vraag dan via de chat, rechtsonderin je scherm. We zitten doordeweeks voor je klaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur.
Ik ben het niet eens met de schadevrije jaren die mijn vorige verzekeraar heeft doorgegeven. Wat kan ik doen?
Vanwege de Wet bescherming persoonsgegevens mogen wij geen contact opnemen met je vorige verzekeraar. Doe dit zelf door deze stappen te volgen:
- Vraag je vorige verzekeraar naar je schadevrije jaren.
- Klopt dit aantal niet? Vraag dan of de verzekeraar de juiste informatie in Roy-data wil zetten.
- Zodra dit in Roy-data is aangepast, kunnen wij het opnieuw controleren en je schadevrije jaren aanpassen.
- Vraag je vorige verzekeraar naar je schadevrije jaren.
Kan ik schadevrije jaren aantonen met een leaseverklaring?
Ja, dit is mogelijk bij particuliere lease. Bij jouw leasemaatschappij vraag je gemakkelijk een leaseverklaring op. Hierop moet het volgende staan:
- De naam en handtekening van de leasemaatschappij
- Hoeveel schade je hebt gehad, voor welke bedragen en of de schade is verhaald op de tegenpartij
- Jouw gegevens als leasenemer
- Een begin- en einddatum
- De einddatum van de leaseperiode die op de verklaring staat, mag niet langer dan 3 jaar geleden zijn ten opzichte van de startdatum van de verzekering
Heb je meerdere verklaringen? Stuur deze dan allemaal naar ons toe. We kunnen de schadevrije jaren bij elkaar optellen als de verklaringen niet overlappen en er maximaal een jaar tussen de opvolgende verklaringen zit. De schadevrije jaren op de leaseverklaring kun je alleen gebruiken voor je eigen verzekering, niet voor je partner. Lease je zakelijk? Dan is dit helaas niet mogelijk.
Voldoet jouw leaseverklaring hieraan? Stuur deze dan op naar documents@allianzdirect.nl. Heb je een vraag over en toegestuurde verklaring stel je vraag dan via de chat, rechtsonderin je scherm. We zitten doordeweeks voor je klaar tussen 8.30 uur en 21.00 uur.Kan ik mijn partner aan de verzekering toevoegen zodat hij/zij schadevrije jaren opbouwt?
Per verzekering heb je maar één verzekeringsnemer. Deze persoon bouwt de schadevrije jaren op. Is dit niet degene die het meest in de auto rijdt? Dan moet je de regelmatige bestuurder toevoegen, maar de schadevrije jaren gaan nog steeds alleen naar de verzekeringsnemer. Je kunt bij overlijden of scheiding wel de schadevrije jaren overdragen of verdelen.
Twijfel je wat de beste oplossing is voor jullie? Stuur ons een bericht via de chat, rechtsonderin je scherm. We denken graag met je mee tussen 8.30 uur en 21.00 uur.Hoe kan mijn partner de schadevrije jaren gebruiken die op mijn naam staan?
Dit kan door je schadevrije jaren over te dragen. Download hiervoor ons overdrachtsformulier, vul deze in en stuur 'm op naar de klantenservice.
Allianz Direct neemt andere schadevrije jaren over dan ik heb doorgegeven. Kan dat?
Ja, dat kan. Wij zijn verplicht om je schadevrije jaren uit Roy-data te halen. Dit is een landelijke database waarin je vorige verzekeraar jouw schadevrije jaren heeft gezet toen je verzekering daar eindigde. Klopt dit aantal niet? Neem dan contact op met je vorige verzekeraar, deze kan dit voor je aanpassen.
Kan de tweede auto ook van dezelfde schadevrije jaren gebruik maken?
Nee, je kan schadevrije jaren maar voor één auto gebruiken. Verzeker je voor het eerst een tweede auto? Dan bouw je hier een nieuwe set schadevrije jaren voor op. Heb je al eerder een tweede auto verzekerd en heb je daar een set schadevrije jaren voor in Roy Data opgebouwd? Dan zullen wij deze voor je tweede autoverzekering gebruiken.
Waar is de bonus malus tabel?
We hebben geen bonus-malus tabel maar nemen jouw schadevrije jaren mee in onze premieberekening. Waarom? Dat is eerlijker! Een bonus-malus tabel werkt met vaste kortingspercentages op de premie. Hierdoor krijgen sommige klanten in verhouding heel veel korting en anderen juist weer weinig. En dat terwijl de kans dat elk van deze klanten een ongeluk krijgt bijna even groot is.
Wij geven graag iedereen een eerlijke én aantrekkelijke premie. Wil jij weten hoeveel jij voor jouw auto zou betalen? Bereken het direct online.
Was dit artikel nuttig?